Родолюбиви българи на различна възраст, с различни професии, от София дойдоха специално в Карлово, за да извият общонародно хоро на площада обединени от силата на българските традиции и фолклор. Точно в 17.00 часа, облечени с бели тениски със символите на рода и българските традиции, те се хаванаха ръце за ръце на площад
" 20-ти юли", за да играят.

"Целта на инициативата е да се повдигне духа на българския народ. Хорото обединява и дава сили. Кара хората да се усмихват. Съвсем скоро предстои да празнуваме 6-ти септември- една забележителна дата в историята на България, която отбелязва обединенито на Княжество България с Източна Румелия. Затова посещаваме различни градове и населени места, за да призовем всички наши сънародници да излязат и да се хванат ръце за ръце на хорото, защото само заедно и обединени страната ни може да има добро бъдеще", коментираха за KarlovoPress.com. организаторите на родолюбивото събитие.

Досега те са играли в Перник, Панагюрище, София, Копривщица и други. От утре ще потеглят за Велико Търново, Ямбол и Болярово.
Последната им спирка ще е в Бургас, а на 6-ти септември очакват по площадите в цяла България да се извият български хора от всички етнографски области.