Участничките в конкурса "Царица на розата 2021-ва" посетиха ресторант, чардак и двор "Едно време" в Карлово, за да се запознаят с етикета на хранене и начина на поведение в елитно заведение.

20 годишната Стелиана Начева сподели, че маслодайната роза е символ на България и трябва да се защитава и пази.
"Освен реклама и за икономически растеж на града е много важно и за страната. Прави я популярна навсякъде. Бъдещата Царица на розата трябва да познава правилата и етикета на хранене в заведение".

Сред претендентките за титлата е и 18 годишната Светла Стефанова от Карлово. Извън училищната дейност, тя се занимава с кампании да зарадва децата от Онкохематологичното отделение в Пловдив.

Участието в конкурса на 17 годишната Нели Николова също е свързано с две каузи - да помогне на болно момче, а другата е свързана с ремонта на покрива на бившето училище в Столетово.

Младите дами обядваха тристепенно меню. Управителят на ресторанта Сузана Моллова им обясни какво трябва да бъде тяхното поведение на такива места. Участничките останаха възхитени от превъзходната храна, отличното обслужване и приятната обстановка.