Кметове на кметства в страната обмислят да започнат протести срещу правителството. Те дадоха едноседмичен срок за подновяване на диалога по основните им искания за самостоятелна бюджетна рамка, всеки общински кмет да е длъжен да го изпълнява и връщане на прага за пряк избор на кмет от 350 на 100 души. Това стана ясно по време на първото открито отчетно събрание на Националното сдружение на кметове на кметства, което се проведе в Калофер.

Председателят на сдружението Румен Стоянов каза, че са били излъгани от сегашното управление и вече са обмислили да започнат протести в населените места, които управляват, ако диалога не бъде подновен.

"Последният път председателят на Народното събрание бе извикана от премиера Борисов и срещата на управителния съвет на сдружението продължи с вицепремиера Валери Симеонов. Той ни каза, че трябва да започнем от начало. Това отврати всички колеги. За това заявяваме, че ако тези хора не ни чуят след седмица ще излезем с решение, което няма да им допадне", каза Румен Стоянов.

По време на събранието кметове и кметски наместници поставиха и други проблеми, които стоят пред тях. Събранието уважиха народен представител, представители на общински и неправителствени сдружения и общински съветници в Карлово.