Карловската болница получи голямо дарение на болнични легла, апарати за физиотерапия, работно облекло, детски колички, инвалидни столове и др. Дарението е било направено от принцеса фон Саксен, която бе удостоена с голямата награда за дарителство "Евлогий и Христо Георгиеви" от Ротари клуб. Новите придобивки са на стойност 150 000 лева, но община Карлово е заплатила транспорта в размер на 5 000 лева, а болницата само сумата от 10 000 лева, това съобщи на пресконференция кметът на Карлово Емил Кабаиванов.
"Това показва, че общинската болница е наш приоритет. Заедно с ръководството на болвицата подготвяме проект за енергийна ефективност, с който ще обновим интериора и ще се намалят разходите на здравното заведение", каза Кабаиванов.
Управителят на МБАЛ "Д-р Киро Попов" д-р Христо Пелев посочи, че е много благодарен за полученото дарение, тъй като за последен път болничните легла са били обновявани през 2005-та година и цените на новите легла са много високи. Пелев коментира още, че се притеснява за опитите в бранша, с които се цели противопоставяне между лекари и медицински сестри, но в момента обстановката в карловската болница е спокойна.
"Условията на труд тук са добри. Само в инфекциозно отделение е необходимо да се прекара газ. Болницата дължи единствено 60 000 лева на общината, но до две седмици трябва да бъде подписан новия рамков договор и в него има заложено повишение на клиничните пътеки, по които работят общинските болници. Виждам, че нещата се движат в правилната посока. Надявам се, че по-скоро ще погасим заема към общината и ще разполагаме със средства, с които ще може да си позволим да стимулираме персонала в болницата", посочи Пелев.