По традиция АГ-отделението в МБАЛ "Д-р Киро Попов" бе изпълнен ритуала, който се прави от незапомнени времена, за да бъдат почетени бабите акушерки, които са помагали в мига на раждането, преди и след него. След обредното поливане и миене на ръцете бе разчупена и обредната питка. Първото родено бебе за 2019-та е Анастасия от Клисура с тегло 2.730 кг и ръст 48 см. Малката красавица е второ дете на Росица Алексиева и Георги Иванов. Лекарите, акушерките и младото семейство получиха много подаръци, цветя и поздравителни адреси от народния представител Веска Ненчева и кметовете на Карлово, Сопот и Клисура.
Предприятието "Българска роза" дари на отделението цветен ултразвуков апарат Z5, а община Карлово и ВМЗ две нови бебешки легла.
През 2018-та в Карлово са се родили 309 бебета, от които 3 двойки близнаци и 46 недоносени. В момента в АГ-отделение работят 3-ма нови лекари, от които двама специализират, а 1 е на половин щат. Деца от ЦДГ "Слънце" поздравиха присъстващите с кратка музикална програма.
KarlovoPress.com честити празника на всички лекари и акушери с пожелание за здраве и благополучие в работата!