По покана на посланиците на Европейския парламент в училище "Васил Левски" се проведе среща разговор с българския депутат в Европейския парламент Владимир Уручев. Той запозна посланиците с проблемите, които стоят на дневен ред в Европа, сред които миграцията, климатичните промени и бързото развитие на технологиите, което поставя в неблагоприятна позиция по-възрастните граждани.
Учениците зададоха на евродепутата въпроси свързани с националната стратегия в областта на образованието, възможностите за запознаване с българското и европейското законодателство в училище, проблемите с използването на твърди горива и алтернативните източници на енергия.
На срещата присъстваха и трите учебни компании на Джуниър Ачийвмънт България в СУ „Васил Левски“ - „Калиопа“, „Астрея“ и „Пандора“. Членовете на УК „Калиопа“ впечатлиха Уручев и неговия сътрудник със свои продукти – шоколадови бонбони със сладко от рози, торта със сладко от рози и шишенца с розова вода. Гостите получиха още сувенири с традиционна българска шевица, сборника "Откровения" с творби на ученици, ръчно изработени мартеници от УК „Пандора“ и поздравителен адрес от младшите посланици на Европейския парламент по случай предстоящия празник 1-ви март.