До месец в Сопот ще бъде направена първа копка на модерен парк в кв.Сарая. Той ще бъде изграден на мястото на съборената сграда. Това съобщи кметът на общината Деян Дойнов на среща с местни жители. До края на годината ще бъде асфалтирана и ул. "Йордан Ненов" в квартала по проект на стойност 800 000 лева.

Общинският кмет призова хората да си платят данъците, за да може по-бързо да се реализират инфраструктурните проекти. Новият парк ще бъде изграден със средства на общината и на Петър Манджуков.

Местните жители поставиха предимно битови проблеми. Те поискаха поставяне на табели и номера на всички улици в града, преместване на контейнери, които миришат и да бъдат премахнати бордюри на определени места в междублоковите пространства. По време на срещата ръководството на общината съобщи, че са одобрени нови 14 жилищни блока за саниране и се очаква финансиране от държавата.

Освен това стана ясно, че в западната част на града има огромно нерегламентирано сметище. От местната управа коментираха, че това е сериозен проблем и ще струва много средства на общината. Кметът Деян Дойнов се ангажира с решение на проблема и посочи, че затова разчита и на Общинския съвет. Той бе упрекнат от активисти на БСП, че не си е спазил обещания през първия мандат. Дойнов определи упрека като политическа провокация, а зам.-кметът Николай Новаков обстойно отговори на поставените въпроси. Вижте: