Детето е на 3 години, живее в бедни условия с майка си и баба си в къща в Христо Даново, съобщиха от "Приятели, ПОМАГАЙТЕ" в социалните мрежи. От там посочват, че за съжаление майката е с увреждания и това допълнително затруднява тя да си намери работа, но въпреки това е прекрасен родител.
" Ако се премести в Карлово, тогава детето ще посещава детска градина и тя ще може да работи. Семейството трябва да се премести да живее в Карлово поради две причини. Едната е, че къщата им няма никакви условия и ще изисква много сериозен ремонт и това обезсмисля инвестицията. Втората е, че в това село майката е невъзможно да си намери работа, а бабата пътува над 40 км всеки ден в едната посока, за да ходи на работа", пише още в публикацията си платформа "Приятели, ПОМАГАЙТЕ!" и изразява надежда, че община Карлово ще обърне внимание на този случай и ще се ангажира с намирането на общинско жилище с малък наем, а социалните служби ще съдействат за издаването на ТЕЛК решение на майката. От видеото става ясно, че шивашката фирма от Ведраре забавя заплатите и заради това семейството на три годишното дете гладува.
Платформата се обръща към всички приятели от Карлово и района с призив за помощ, за да предложат работа на майката и да бъдат събрани 200 лева от дарители, които искат да помогнат в плащането на сметката за вода, където в момента живеят детето, майка му и неговата баба.