Започна ремонт на покрива на дома на семейството с двте болни деца от Слатина
Първи след пожара с желанието да помогнат се отзоваха хора от сдружението "Приятели, помагайте"
Те донесоха хранителни продукти от първа необходимост и направиха списък с вещите, които ще предоставят на пострадалото семейството:
Мария Георгиева: "Искам да помогна, защото и и аз имам две деца. Ние се разбрахме от кои неща имат нужда най-много нали дрехи, матрак, гардероби да си подредят дрешките на децата".
Лео Кадели - председател на сдружение "Приятели, помагайте": "Те не са сами както виждат, сега нося подаръци така по бързия начин, защото така можах да реагирам имам и други подаръци, които обещавам пред вас, че ще дойдат преди Коледа.
Двете болни момчета ще получат и медикаменти. Майка им не скри вълнението си, че хората са им върнали надеждата, че ще имат дом, в който ще продължат да живеят:
Минка Митева - от с.Слатина: "Ние сме си бедни, не получаваме никакви пари нито социални получаваме, с една пенсия само дето получаваме на тези две болни деца +много им благодаря на всички хора, които са дошли тука да ни помогнат и да са живи и здрави и най-много и ние да сме живи и здрави, че си спасихме децата, че не изгоряха децата в домът ни..."
Дарител, пожелал да запази анонимност пое всички разходи по ремонт на покрива и възстановяването на щетите по къщата.