34 годишната писателка Пенка Маджарова представи в родното си място Дъбене първия си роман "Перо от птица" от поредицата "Разкази в куфар". Голяма част от историите в романа, младата писателка е почувствала от нейни близки и приятели. Всички пейзажи в книгата са вдъхновение от спиращите дъха гледки от Дъбене към Средна гора и величествената Стара планина.

"Вярвам, че всичко добро тръгва от семейството. То е най-важната градивна единица. Трябва да обръщаме внимание на малките неща и да следваме мечтите си. Историята на нашите приятели и подкрепата на всички жители на селото и в региона, са в основата да напиша този роман", посочи Пенка Маджарова и допълни, че преди няколко години кръстниците на децата й са имали труден момент в живота, свързан с лечение и събиране на средства, но благодарение на доброто у хората са успели да го преодолеят по-лесно.

Редактор на книгата е Катя Дернева, която е начален преподавател в СУ "Васил Левски" Карлово.

"Големият син на Пенка спечели второ място на литературен конкурс. Бях негова преподавателка, сега преподавам и на малкия й син. Пепи е страхотен човек и творец, много борбена, а книгата се чете на един дъх", сподели за KarlovoPress.com Катя Дернева.

Събитието уважиха много близки, приятели и жители от Дъбене и района на Карлово.Сред тях бяха народният представител Веска Ненчева и кметът на Дъбене Николай Ковачев. Младата писателка получи покана да представи първия си роман в Народното събрание и къща музей "Иван Вазов" в Сопот.

Пенка Маджарова работи върху втора книга с работно заглавие "Дъх".