Периодично събраните капачки ще бъдат предавани за рециклиране, а средствата ще послужат за закупуване на кувьози за нуждите на лечебни заведения в страната, съобщи за KarlovoPress.com общинският съветник Андон Андонов. Неговата инициатива да бъде монтирано металното сърце до сградата на общината в Карлово е била подкрепена от председателя на местния парламент Теодор Шойлеков и от кмета на града Емил Кабаиванов.
В инициативата може да се включи всеки един жител на територията на общината, като събира и изхвърля своите пластмасови капачки, вместо в коша за боклук, в специално поставеното метално сърце.
В кампанията " Капачки за бъдеще" вече се включиха много детски и учебни заведения, представители на институции, общински учреждения и на бизнеса в община Кнежа, фондации и хора от цялата страна. По данни на ПлатформатаБГ над 6000 деца годишно се раждат недоносени в България. Статистиката показва, че в страната ни всяко 10-то дете се ражда 1 недоносено. Тази тревожна статистика е още по-обезпокоителна, защото много често в някои от регионалните и общински болници в страната медицинската апаратура е остаряла и семействата губят своите деца, заради невъзможността на лекарите да се преборят за живота на малките деца.
" Нека помогнем на недоносените бебета в борбата им за живот!".