В Карлово започват проявите посветени на 148 години от гибелта на Васил Левски В Карлово започват проявите посветени на 148 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Първата изява е на 15-ти февруари в Общинската библиотека, където ще бъде открита традиционната изложба на рисунки на ученици от СУ "Васил Левски".
На 16-ти февруари ще бъде представена книгата на доц. Маргарита Златарева "Юридически поглед към процеса на Васил Дякон Левски " и сборника " Левски пред съда на портата".

На 17-ти февруари в Историческия музей ще бъде открита фотодокументална изложба "150 години от откриването на Карловското петокласно мъжко училище", а малко по-късно в зала "Васил Караиванов" ще бъдат представени класираните творби в конкурса "Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние го обръщаме".

Кулминацията на проявите е на 18-ти и 19-ти февруари. На 18-ти от 16:30 часа в зала "Васил Караиванов" за първи път ще бъде представена филмова импресия озаглавена "Апостоле на моята вяра". От 18.00 часа на площад "Васил Левски" ще започне възпоменателната церемония в памет на Апостола.

На 19-ти февруари от 11.00 часа пред паметника на Левски ще бъдат поднесени венци и цветя, следва шествие до родната му къща и връчване на наградата на комитет "Васил Левски".

От Община Карлово увериха, че всички прояви ще се проведат при строго спазване на всички противоепидемични мерки.