За първи път в Карлово бе учредена фондация "Сбъдни мечта" за лица в неравностойно положение. Основатели са Ненко и Таня Трифонови и Иван и Татяна Нанкови.
Основната цел на фондацията е да помага на лица в неравностойно положение, развитие и утвърждаване на културата и образованието, подпомагане на талантливи деца и младежи и подпомагане на културни събития в двете общини Карлово и Сопот.
Тази година фондацията стартира инициатива за събиране на средства в помощ на ученици, които искат да продължат своето образование.
"Има много ученици, които нямат възможност да живеят спокойно и да получат реализация в живота. Вече проведохме разговори с директорите на СУ "Васил Левски", СУ "Христо Проданов" и ПГ "Ген. Вл.Заимов". Децата трябва да отговарят на няколко изисквания - да имат успех над много добър 4.50, да са в затруднено финансово състояние, да са на възраст до 20 години включително и да имат желание да продължат обучението си във висше учебно заведение", съобщи за KarlovoPress.com Таня Трифонова. Тя изрази надежда, че и други съмишленици в района ще подкрепят целта на фондацията. "В миналото в този район е имало много богати хора, които със сърце и душа са се грижили за бедните и болните деца. Нека с общи усилия и днес да помогнем на такива деца като сбъднем една тяхна мечта", каза Трифонова и допълни, че логото на фондацията не е случайно. То изобразява лика на "дървото на живота" - символ на живота, житейския път, който изминаваме и промените, които настъпват по време на този път. Всички символи, които носи дървото на живота, са целите на фондация "Сбъдни мечта" - нова надежда и сила за децата, които се борят за по-добро образование и по-добър живот.
Първата инициатива на фондацията е организирането на благотворителен бал, който ще се проведе на 21.12.19 /събота/ от 19.00 часа в ресторант "Карлово". Цената на куверта е 50 лева, като 25 лева ще бъдат използвани с благотворителна цел. По време на балната нощ ще има богата празнична програма, търг и томбола.