Днес се навършват 15 години от атентата в Ирак, при който загинаха 5-ма български военни, а други 27 от контингента бяха тежко ранени
Пред паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм в Карлово бе отслужена заупокойна молитва. С падане на колене и едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите военни, загубили живота си по време на мисия. Събитието уважиха техни близки, колеги и приятели. Присъстваха представители на местната власт, на институции в града и на патриотичини организации. В знак на дълбока признателност и поклонение бяха поднесени венци и цветя.
Зам.-началникът на отбраната ген.-лейтенант Димитър Илиев каза, че българската армия трябва да готви хората си по възможно най-добрия начин и да ги оборудва по възможно най-добрия начин, защото човешките животи са много скъпи. "Ние имаме ограничен ресурс от хора, дори и да нямахме всеки един войник, сержант и офицер е безкрайно скъп за нас.Това е поуката ни да ги готвим колкото може по-добре, за да можем да съхраним повече човешки животи.", посочи Илиев и допълни, че с действията и саможертвата си загиналите военнослужещи са направили така, че да няма повече жертви в батальона.