В Богдан има къщи пред срутване! Има нужда от още тежка техника И хората в Богдан и Слатина са на мнение, че причина за бедствието е неконтролираното изсичане на дървесина в Средна гора. Днес екипа н успяхме да отидем и в Слатина. Там положението е изключително тежко, но най-критично остава в Богдан. Има най-малко четири изцяло срутени къщи и много, които все още са застрашени от срутване. Затова и днес отново бе призована на помощ Армията и екипи на Гражданска защита Карлово и Пловдив. Над 100 военнослужещи от Сухопътни войски и ВВС се включиха с тежка техника, резачки и лопати, за да разчистват хилядите куб.метра дървесина и земна маса в коритото на реката.От Община Карлово казаха, че имат огромна нужда от още тежка техника, която да укрепва коритото на реката. Кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов посочи, че до момента няма хора, които да са поискали временни жилища. Повечето от хората напуснали домовете, защото не могат да живеят в тях, са при техни близки и роднини.Над 150 доброволци от страната днес са се включили Богдан, Каравелово и Слатина.


Общинският кризисен щаб призова доброволците, които ще помагат и в следващите дни да носят вода, консерви и пакетирани хранителни продукти.


5 хронични болни души са настанени в карловската болница.

Все още в Багдан и Слатина няма ток и вода, въпреки че рано тази сутрин видяхме служители на енергоразпределително дружество, което започна действия за поетапно възстановяване на захранването.