В Баня започва инициативата ‘‘Парка в гр.Баня не е овчарник’’ Инициативата е на жители от Баня, а целта да бъде изчистен парка в града, така че той да се превърне в приятно и привликателно място както за местните хора, така и за туристите на курорта, бе съобщено в социалните мрежи.

Началото ще бъде поставено тази неделя от 9.00 часа пред Перголата в центъра на парка от
доброволци на различна възраст. Ще участват и деца.

"Всички ние искаме да живеем в по-добро място, оптимисти сме и вярваме, че сме късметлии да живеем в Баня. Малко от нас си дават сметка, че малкото ни градче е пълно с природни дарове.

Рарка е само малка част от историята на Баня. Да не забравяме, че самия цар Борис е направил умалената версия на Борисовата градина в столицата. В парка има вековни дървета, редица и най-различни видове.

Перголата е била емблемата на Баня дълго време, цялата алея покрай парка от гарата до центъра е изоставено богатство.

Всичко е обрасло в храсталаци, а в тях се крият двама овчари и стадо кози. Люлките от детството вече ги няма, в храстите се крият няколко улични кучета, които бродят и нападат хора в града. Повечето малки пътечки ги няма, а големите са станали малки", пише още в социалните мрежи.


Инициативата ще продължи три поредни недели от 9.00 до 12.00 часа и е съгласувана с кмета на Баня Стамен Гешев, който също ще участва в почистването.

Всеки е добре дошъл!