Утре от 9.00 часа в СУ "Васил Левски" Карлово ще започне раздаването на тестовете, с които ще бъдат тествани за Ковид-19 всички учениците от 1-ви до 4-ти клас, които учат в Карлово и Сопот. Това каза за KarlovoPress директорът на училището Мариана Манчева. От РУО Пловдив съобщиха, че Сопот също ще си получи количествата от Карлово, защото там паралелки ще се върнат присъствено само в НУ "Неделя Петкова, но не и в СУ "Иван Вазов".

Условието за връщане в клас на начален етап при осигурена безопасна среда е тестовете да са налични, да има съгласие с прилагането им на поне 50% от родителите в съответната паралелка и да е създадена организация от екипа, който ще прави изследването. Той също трябва да е със зелен сертификат или да се тества два пъти седмично - както децата.

Получените количества ще стигнат за две седмици. Остава известен резерв, който ще се съхранява в РУО Пловдив. От там успокоиха, че има тестове за тези, които се включват по-късно - в изпратената бройка е предвиден и резерв.