Силният вятър остави без електричество част от селищата в Карловска община, проходът Козница на Подбалканския път е блокиран от паднали дървета и клони. Екипи на пътните служби и гражданска защита от рано сутринта с резачки и автомобли разчистват трасето. Два тира са закъсали тази сутрин край Розино.
Проходът Троян-Кърнаре е затворен, по високите части на шосето вятърът навя преспи около метър.
Има опасни заледявания по пътя Кърнаре- Слатина.
На много места паднали клони и дървета задръстват улици и тротоари във всички селища на общината.
Без ток от тази нощ са Розино и Клисура .Заради липса на отопление училищата и в двете населени места днес върнаха учениците. Сутринта децата на Розино влязоха в студените класнит стаи, те изкараха по две занятия от по 20-тина минути, но беше невъзможно да останат повече в студеното училище и бяха освободени, съобщи кметът на селото Ангел Шаламанов. Детската градина в Розино също е затворена, тя се отоплява с климатици, които не работят заради липса на ток. В стаите е студено и поканихме родители да приберат децата в къщи, допъли кметът на Розино.
Не учат децата и от Клисура, основното училище там също се отоплява с ток и днес учебните стаи са студени.
Ток няма и в Христо Даново, Бегунци, Калофер, село Васил Левски.
Тази нощ стихията е отнесла част от покрива на столовата на средно училище „Христо Проданов” в Карлово, но в сградата се провдеждат редовни занятия.
От ранни зори следим ситуацията в цялата Карловска община, съобщи кметът д-р Емил Кабаиванов. Има щети, които силният вятър е нанесъл във всички населени места, но няма пострадали хора.

Очаквайте видео от критичните точки в Карловско.