Училище от Карлово се включва в мащабна кауза  за честване  Деня на Земята Гимназистите от ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ в Карлово ще участват в социална кампания под мотото „Аз мога!“, която има за цел да се превърне в мащабна кауза за опазване на околната среда, съобщиха от пресцентъра на РИОСВ Пловдив. Младежите вече подготвят фотосесия с изработени от тях плакати, картички и колажи, чрез които по артистичен начин ще изразят своето виждане за опазване на Земята и какво може да направи всеки от тях за това.

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив организира кампания за Деня на Земята – 22 април като част от честването на най-масовия празник в света. Той се отбелязва от над 1 милиард души в 192 държави повече от 50 години.

В кампанията ще участват още деца и ученици от Куклен, Крумово и Пловдив.

Темата на Деня на Земята за 2021-ва година е „Да възстановим Земята“. Фокусът е насочен към естествените процеси, нововъзникващите зелени технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите в световен мащаб. Поставя се акцент, че смекчаването или адаптацията са единствените начини за справяне с изменението на климата. Възстановяването на Земята зависи от всеки един от нас - не само защото ни е грижа за природата, но и защото живеем на нея. Здравата планета не е опция - тя е необходимост, за да поддържаме нашите работни места, поминък, здраве, оцеляване и щастие.