Ученици от СУ "Васил Левски" участваха в кампания "Да засадим дръвче за всяко дете"

Всички ученици в трети клас от СУ "Васил Левски" Карлово участваха в кампанията "Да засадим дръвче за всяко дете". Те посадиха няколко дръвчета в двора на училището.

Идеята на кампанията се родила преди 7 години, когато на бял свят се появили децата на Севдалина Ръмбъл от Карлово.

"Играехме в парка, наблюдавахме как някои деца чупеха клони, късаха листа и т.н. За родителите на тези деца действията им не бяха проблем, но разбрах, че ако искаме да променим ситуацията, трябва да променим възприятието на децата към дърветата и природата.

Надявах се, че ако засадят и се грижат за собствено дръвче, малките деца, не биха наранили и тези в парка или гората. С всяко дърво подготвих и инструкции за засаждане, как да бъде отгледан и опазен техния „ нов приятел“, разказа за KarlovoPress.com Севдалина Ръмбъл, която е майка на две деца.

Тя добави, че целта на кампанията има ефект върху физическа активност на децата, тяхното възпитание и поемане на отговорност към природата.

" Ще се радваме да споделим нашата кампания с повече хора, за да може и те да се включат като покажат добрия пример, който трябва да следват бъдещите поколения", призова младата карловка.