Традиционно провеждане на „Седмица на пожарната безопасност” и честване на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември На 14 септември 2016 година се навършват 111 години от Първия пожарникарски събор, свикан през 1905 година в гр.София, на който 17 пожарни командири от страната за първи път се обединяват и определят бъдещото изграждане и развитие на противопожарното дело в България.
По този повод, с Решение на Министерския съвет на Република България от 13.09.1995 година, датата 14 септември е обявена за професионален празник на служителите от ГДПБЗН, а седмицата, в която е датата 14 септември се отбелязва като „Седмица на пожарната безопасност и протича като обществена кампания на органите за пожарна безопасност и защита на населението.
По случай седмицата на пожарната безопасност, в сградата на РСПБЗН Карлово на адрес гр.Карлово, ул.”Христо Проданов” №7 организираме временна приемна за граждани, с открита телефонна линия за контакти на тел. 0335/946-80. На 13.09.2016 год. от 10:00 часа в двора на РСПБЗН Карлово, в присъствието на граждани и деца от групите за предучилищна подготовка от детските градини ще проведем демонстрация на пожарогасителната и аварийно–спасителната техника на въоръжение в службата.
Този празничен за нас ден заема важно място в историческото развитие на една сложна, рискова и в същото време високохуманна професия, каквато е противопожарната охрана.
РСПБЗН КАРЛОВО