ТД "Васил Левски" събра около 21 000 лева на благотворителен бал. Дружеството стопанисва хижите "Балкански рози", "Хубавец", "Васил Левски", "Равнец" и "Свежен".

"Нашите хижи са едни от най-добре поддържаните в страната, а до тях няма достъп с кола. Който ги е посещавал знае, а който не е пожелавам да го направи. Благодаря на всички хора от региона и на местния бизнес за това, че през годините успяваме да ги стопанисваме по най-добрия начин", посочи председателят на дружеството Христо Лалев по време на благотворителния бал в карловски ресторант.

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави ръководството на туристическото дружество като отбеляза, че те заслужават адмирации.

"Поел съм личен ангажимент и се надявам, че ще успеем да спечелим проект, за да направим основен ремонт на туристическата спалня в Карлово. Призовавам всички присъстващи тук да дарят повече средства за нуждите на хижите", заяви Кабаиванов.

По време на бала бе направен отчет за начина, по който са били изразходвани част от събраните средства на бала миналата година. Те са били в размер на около 12 300 лева.

Благотворителният бал уважиха представители на местната власт, много бизнесмени и любители на планината.