СУ "Васил Левски" с много инициативи и дарителски акции през Страстната седмица Ученици от 3-ти клас се включиха във Великденско състезание, организирано от Нели Минчева, секретар на Местната комисия по противообществени прояви. Завоюваха II-ро място.
За поредна година по инициатива на Ученически съвет на СУ"Васил Левски", се проведе дарителска акция за Великден. Тази година бяха подкрепени и зарадвани с козунаци, яйца и курабийки социално слаби възрастни хора от Калофер. Продуктите са закупени с помощта на родители.


Екипът за подкрепа на личностното развитие към СУ “Васил Левски” и с помощта на представители на ученическия съвет и Кристина Балкова от Craft studio, на Велики Четвъртък организираха боядисване на яйца и изработване на великденски картички с учениците със специални образователни потребности.
За поредна година, ученици от 6 клас, съвместно с "Исторически музей" Карлово, традиционно боядисаха яйца. Учениците донесоха курабии и питки, приготвени в семействата им и заедно с боядисаните яйца ги дариха на дома за възрастни хора "Св.Марина" и на ЦНСТДУ Карлово.
Празничният ден и инициативите продължиха, като ученици от 3 -ти и 4-ти клас, съвместно с Craft studio Карлово и Кристина Балкова изработиха великденски картички за своите близки, като материалите бяха предоставени безвъзмездно от Криси.