СУ "Васил Левски" Карлово ще открие тържествено новата учебна година на 15-ти септември за първокласниците и учениците в 5 и 8 клас. Това съобщи в предаването "Обективно" по KarlovoPress ТВ директорът на училището Мариана Манчева, която бе първия гост в новия сезон на предаването. Тя посочи, че заради пандемията другите ученици ще празнуват първия учебен ден в класните стаи.

"От 9.00 часа ще бъдат посрещнати най-малките ученици, а от 10.00 петокласниците и учениците в 8-ми клас. Първокласниците, които ще прекрачат прага на най-голямото учебно заведение в региона са 105", посочи Манчева. Тя подчерта, че за първа година учебните часове ще започнат по различен начин заради пандемията, но ръководството и учителите са предприели всички необходими мерки, за да се гарантира безопасността на учениците.
Манчева коментира реда и мерките, които са предприети като каза, че учениците ще влизат с маски и ще се движат по определени места. Няма да има кабинетна система. Ще се посещавам само кабинетите по информационни технологии.
Забранено ще бъде посещаването на учебните сгради от родители, близки и външни лица.

Какви са задължителните мерки, които ще трябва да спазват учениците и какви мерки предприема училището с цел да бъде намален риска от разпространение на коронавируса вижте в предаването: