Спряха влаковете Пловдив-Карлово заради свлачище Спряха влаковете по линията Пловдив-Карлово заради свличане на земна маса и скална маса. Причината е земната маса, която се е свлякла върху линията от южната страна на тунела, близо до спирка Песнопой.
„Изкарали сме почистваща техника, която е на жп ход – кран с кофа, която товари на вагон и изхвърля свлеклата се маса в ниското, където има възможност. Ще качим и друга техника, която да разбие големите камъни“, каза пред Фокус Гошо Къчков, началник „Поддържане и ремонт“ в ЖП секция-Пловдив.
По думите му се очаква движението на влаковете по линията Пловдив-Карлово да бъде възстановено до късния следобед днес.
„Скатът, който се намира отстрани на линията, се е преовлажнил. Сутрешният влак е успял да мине, но леко е закачил земната маса. Вторият влак съшо мина с повишено внимание, но и той закачи падналите камъни. Тогава решихме, че няма смисъл да мъчим движението и да го спрем. Пътниците се извозват с автобуси“, посочи Къчков. Той каза още, че камъните и пръстта, които са свлекли, не са били в количество, което да нанесе поражения на влаковите композиции или да рани пътници.