До късно снощи продължи спасителната акция в Стара планина, където планински спасители свалиха на носилки двама тежко пострадали туристи. За два дни пострадалите в района на Северен Джендем туристи са 7. За съжаление има един починал.

Трагичният инцидент е от вчера следобед. Тогава двама туристи, движещи се от заслон „Ботев“ към хижа „Добрила“, претърпяват инцидент – единият се подхлъзва в района на връх Жълтец и пада по склона в южна посока около 300 метра. Малко по-късно е установена смъртта му.

При друг инцидент човек пострада при падане в района на връх Млечния чал. Млада жена пък подаде сигнал за неин приятел, който паднал в улей отново по трасето на кабела. Непосредствено още двама туристи пропадат в улей един след друг, и двамата са извадени един по един до лятната пътека за връх Ботев.

Директорът на Планинската спасителна служба Иван Нешев съобщи, че в продължение на 11 часа са оказвали помощ в планината на четирима души, съобщи БНТ.

Началникът на ПСС Карлово Христо Стаматов каза за KarlovoPress.com, че загиналият турист се намира в южната част на Стара планина. 13 спасители от Карлово, Сопот и Калофер са потеглили в 4.00 часа сутринта.

" Метеорологичните условия в планината не са добри. Духа силен вятър. Не е ясно все още спасителите ще успеят ли да свалят туриста преди светлата част на деня", посочи Стаматов.