Проливните дъждове и гръмотевичните бури са причина за аварии по електропреносното трасе, научи KarlovoPress.com. Вече близо два часа няма ток в целия град Калофер. Наши читатели казаха, че цял ден е било преустановено ел. захранването и в Пролом.Ток нямаше и в Бегунци. Проливите дъждове в Карловския регион продължават. Отново буря се задава в района на Баня и Ведраре.Има паднало дърво на пътя Бегунци-Ведраре
Жп прелеза в района на град Баня е под вода.


Десетки абонати на интернет и тв са без услуги в голяма част на общината.

Дъждове се очакат и през утрешният ден, като в сряда тряба да намалеят.

Както по-рано съобщихме:

Поройни дъждове, гръмотевични бури и град колкото слива паднаха в Карловския регион. Най-сериозно е положението в село Бегунци, където има отнесени и непроходими улици. Към момента няма бедстващи хора и наводнени къщи в селото. Мълния падна в двора на общинската администрация и изгоряха телефонната централа и видеокамерите, прекъснат бе и достъпа до интернет.

Две улици в карловското село Бегунци най-много пострадаха от поройните дъждове. Те са пропаднали, отнесена е и пътната настилка. 5 от къщите на едната от улиците са откъснати.

Заради обилния порой пропаднаха мостът в карловския квартал Сушица и главната улица в Баня. В курортния град падна и дървен стълб върху електрическите жици. Кметът на града Стамен Гешев сезира служители на Енергото. В Розино и Домлян също има много изровени улици.

По-рано днес комисия от общината започна да описва нанесените щети. Работи се по отстраняване на техническите проблеми в сградата на общината след падналата мълния.От пресцентъра на общината казаха, че вече са отводнени къщите, които по-рано през деня бяха наводнени - една в Карлово и три в Баня.