В навечерието на 185-та годишнина от рождението на Апостола на българската свобода, в родния му град Карлово, един от малкото живи негови потомци отвори галерия с картини, изобразяващи най-емблематичните места в града, които посещавал Левски.
Галерията се казва "Караиванов хан", тъй като това е едно от местата, които Левски е посещавал многократно, за да се срещне с неговия най-верен съратник и 1-ви братовчед Васил Караиванов:
Стефан Караиванов - правнук на Васил Караиванов: " Там е правил заседанията на комитета, но 60-те години ханът е разрушен, няма го, но има два правоъгълни блока, и затова реших да възкреся това място, и точно къщата в която живеем да бъде този Караиванов хан".
Всички картини в галерията са на карловския художник Атанас Сеизов:
Стефан Караиванов: " Имаме много къщи, в които той е пребивавал и отсядал, така че те са свързани с неговата дейност в Карлово и неговия най-верен съратник Васил Караиванов, който му е помагал в революционното дело. Левски като цяло е обикалял сам, но е имал верни съмишленици, с които е правил тези обиколки..."
Към настоящия момент Стефан Караиванов подготвя сценарий за заснемане на документален филм за националния герой. Идеята е филма да бъде сниман по книгата "Васил Левски по спомени на Васил Караиванов - първи братовчед на Апостола":
Стефан Караиванов:"-Тъй като доста лъжи се говорят заЛевски последно време, аз се боря с това с всички възможни средства и мисля, че тази идея ще бъде един добър вариант да почетем паметта на Апостола и най-после да сложим край на всички тези спекулации за Левски, за майка му, за рода му и какви ли не други истории, които опетняват името на нашия най-велик национален герой...."
Във филма ще бъдат поканени да участват известни личности, но образа на Левски няма да бъде показан:
" Ще има възстановки, не масови с по 2-ма, трима до 5 човека, в някои от тях ще има Левски, но той няма да бъда даван в лице, защото никой не може да направи Лвески такъв какъв той е бил наистина, затова да не си навличаме на хората неприязънта. Левски ще бъде даван само в гръб. Моето послание е не вярвайте на клюки, жълтени и лъжи, нека да говорим за Левски само истината, истината и истината...."
В следващите дни, родственикът на Апостола отваря втора галерия до паметника на Левски.Премиерата на докумнеталния филм ще бъде през февруари когато почитаме 150 години от гибелта на великия българин