Родственик на Левски стана четвърти в международно състезание по ориентиране Организатори и участници в международното състезание по спортно ориентиране, което преди дни се проведе в Истанбул дадоха прозвището Железен човек на карловеца Васил Чардаклиев, съобщи в.Марица. 73-годишният инженер, родственик на Васил Левски, представи България в групата на ветераните. Той е участвал и в петте етапа на състезанието и се класира на четвърто място.В състезанието на Босфора са участвали отбори от над 25 държави, сред които Румъния, Словакия, Русия, Великобритания, Швеция, Финландия, Казахстан, Турция.
Васил Чардаклиев се занимава със спортно ориентиране от детските си години и досега не е прекъсвал участието си в състезания. Той е сред най-активните деятели на туризма в Карлово, а от учредяването на Националния туристически поход „По стъпките на Апостола” е редовен участник в него. Със своята любов към Балкана родственикът на Левски е запалил много млади хора да участват в похода, да изучават историята на България и да обичат природата.
В края на тези седмица Васил Чардаклиев ще даде рамо на деца и юноши в надпревара, която ще се проведе в Подбалкана. От 23 до 25 ноември в Сопот, Карлово и Хисаря ще се проведе републиканско състезание по спортно ориентиране. Участниците в него ще се борят за три купи, съобщи Кеазим Козарев, представител на организаторите на проявата. На 23-ти в Сопот организаторите дават старт на надпреварата за купа „Иван Вазов 2018”.
Маршрутите, които ще изминат участниците започват от възрожденската част на Сопот и се развиват в Боровата гора над града. На 24-ти – е състезанието за купа „Васил Левски 2018” в Карлово. То ще се проведе в полите на Стара планина над Сушица, в местността Райковец. На 25-ти в Хисаря започва битката за купа „Августа 2018”. Тя ще се води в диплите на Средна гора край квартал „Момина баня”.