Родители от Карлово и региона започват подписка с искане басейна в СУ "Христо Проданов" да влезе в експлоатация, за да може децата, които тренират да имат възможност да го използват, алармираха за KarlovoPress.com родители от Карлово. По думите на родителите вече над 6 години децата им, които тренират в СК "Триатлон" са принудени два пъти в седмицата да пътуват до Баня и Хисаря, за да използват съоръженията там.


В клуба тренират около 80 деца, които през последните години имат редица високи постижения и отличия на републикански, балкански и европейски първенства.


Подписката ще бъде изпратена до местната власт и до директора на училището.


"Ще поискаме басейнът да може да се използва четири пъти седмично, както и, ако е възможно Общината да поеме разходите за поддържане на водното съоръжение, тъй като знаем, че финансовото състояние на училището в момента не е добро и то е затруднено", коментираха родителите.


Директорът на училището Лука Мачев каза, че е задействал процедурата по експлоатация, но трябва да бъде извършен козметичен ремонт на тавана.


"Свързал съм се с фирмата изпълнител. Очаквам да извърши козметичния ремонт. След това предстоят проби по инсталацията. Аз лично съм уведомил и местната власт. Подкрепям желанието на родителите и децата да ползват съоръжението, но проектът има устойчивост 5 години. Трябва да се обсъди каква би могла да бъде формата, под която може да се използва басейна", каза директорът Лука Мачев.