Директорът на Областно пътно управление инж. Йордан Калев е информирал на работна среща кметът на Карлово, че започналите преди дни превантивни ремонтни дейности на участъка село Певците – Карлово, част от главен път I-6, ще приключат в рамките на следващите три месеца, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

От там са посочили обаче, че ако метеорологичните условия не са благоприятни за работа, е възможно срокът да бъде удължен.

Кметът Кабаиванов и директорът на Областно пътно управление са обсъдили още въпроса за монтиране на електрически стълбове с диодно осветление на четири участъка: от разклона на с. Певците до с. Иганово, между Сопот и Карлово, от Карлово до разклона за квартал Сушица и от входа на с. Васил Левски до връзката с републиканските пътища I-6 /Подбалкански/ и III-641 /за Пловдив/.

Предстои да бъде подписан договор между Община Карлово и Агенция „Пътна инфраструктура“, по силата на който АПИ ще монтира стълбовете и осветителните тела и ще ги поддържа в рамките на техния гаранционен срок, а Общината ще заплаща консумираната електроенергия като улично осветление.

По време на срещата е бил обсъден и предстоящият основен ремонт на отсечката от улица „Индустриална“, която е собственост на АПИ.

" Ремонтът ще бъде извършен през април тази година", е уверил инж.Калев.

Във връзка с ремонтните дейности, Община Карлово напомня на собствениците на имоти и търговски обекти, разположени край двата главни пътя I-6 и II-64, че е необходимо да внесат документи в Областно пътно управление с цел изграждане на пътни връзки към път I-6 и път II-64.