Три тира бяха принудени да спрат в района на Стражата край Калофер и брезовското село Песнопой, за да поставят вериги. Натрупалата се снежна покривка е изненадала неподготвени водачите. По информация на РУ Хисаря, шофьорите на трите тира са продължили движението си, преминавайки през Чукурлийски баир в района на главен Карлово - Пловдив, след като са поставили вериги. Към момента пътищата в областта са проходими при зимни условия, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.


През изминалото денонощие на тел. 112 няма подадени сигнали за закъсали автомобили и пътно транспортни произшествия. Републиканските пътища, минаващи през територията, обслужвана от РУ Асеновград- към Кърджали и Смолян, също са напълно проходими. Две почистващи машини работят в непрекъснат режим на път II- 86 .

Спокойна при зимни условия е обстановката на територията, обслужвана от РУ Карлово. И трите прохода- Стражата, Козница и Беклемето са проходими, като единствено през Беклемето не се допуска движение на МПС до 12 тона. Предвид, че маршрута до Хижа Здравец и Копривките може да бъде предпочетен от много семейства с деца, е добре да не се подценява пътната обстановка в родопската яка. От пресцентъра на МВР Пловдив посъветваха водачите, които планират да пътуват в зимни услови да тръгват на път само ако са опитни и добре подготвени - с вериги на автомобилите, заредени с гориво и мобилни телефони, топли дрехи и напитки.

На този етап пътуване до Бяла Черква е невъзможно. Водачите трябва да поддържат безопасна дистанция и да изберат по- ниска от препоръчаната в съответните участъци скорост на движение. Препъръчително е и да не се използва функцията за автоматично поддържане на скоростта, защото тя не е предназначена за шофиране по хлъзгав терен. За пътуващите в двете посоки на участък от км 106 до км 156 от АМ „Тракия“, прилежащи изцяло на територията на ОД на МВР Пловдив, пътната настилка е много добре почистена и опесъчена.