Президентът Румен Радев  ще участва на тържествения митинг-заря  в Карлово по повод 185 години от рождението на Левски Президентът Румен Радев ще участва в тържествения митинг-заря по повод 185-та годишнина от рождението на Апостола на българската свобода, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово. Честванията по повод празника на града ще започнат още на 17-ти юли от 20.30 часа на пл. "20-ти юли" с връчване на традиционната награда на Карлово и концерт на Ансамбъл "Българе".
На 18-ти юли от 9.00 часа в храма "Св. Николай" ще бъде отслужена тържествена Света литургия и ще бъдат поднесени цветя на гроба на Гина Кунчева. От 10.15 часа на площад "Васил Левски" ще бъдат посрещнати участниците в традиционния поход "По стъпките на Апостола". Тази година в 28-мия Национален поход от Плевен до Карлово ще се включат рекорден брой участници - 250. Д-р Галина Цветкова е главен ръководител на похода. Те ще тръгнат от Северна България по пътеки, по които е бродил Дяконът и ще стигнат до Карлово на 18-ти юли, за да се включат в тържествата, организирани по случай рождението на Апостола.
Наградите на комитет и фондация "Васил Левски" ще бъдат връчени в Националния музей "Васил Левски" от 11.30 часа. Знамето на Карловския революционен комитет ще бъде изнесено от там точно в 20.20 часа. Тържествения митинг-заря ще започне в 21.00 часа на площад "Васил Левски".