Досега в навечерието на гибелта на Апостола, ученици от училище "Васил Левски" представяха спектакъл. Заради епидемичната обстановка тази година те решиха да изразят отношението си към великия българин с филмова импресия:


Христо Ботев - ученик в 12 -ти клас от СУ "Васил Левски" : "За мен Левски е най-великият българин в нашата история и точно затова правим тази филмова импресия, за да почетем неговия образ и той да остане в нашите сърца, в душите ни..."

В ролята на Левски се превъплати дванадесетокласникът Христо Ботев:

Христо Ботев: " Всичко това е много вълнуващо. Левски да не бъде забравен и винаги да бъде почитан. Това е най-важното, което искаме да кажем за всички българи".

Учениците, които взеха участие във филма бяха избрани с кастинг. В сценария бяха включени части от есета на настоящи и бивши ученици:

Полина Димова: "Филмът ме накара да оценя всички тези неща като града ни, Апостола доста по-душевно и ми помгона да се оценя като карловка......"

Ева Караиванова -12 а клас в СУ "Васил Левски": "Радвам се, че идеята дойде от нас и ние отново успяхме да въплатим неговите качества".

Според директора на училището, филмът е начин да бъде представено голямото поклонение на карловци към Апостола:

Мариана Манчева - директор на СУ "Васил Левски": "Апостоле на мойта вяра, Апостоле, който ни даваш сили да преобърнем времето".

Филмовата импресия бе представена тази вечер пред жителите и гостите на Карлово в зала "Васил Караиванов" на Общината.