Предстои ремонт на улици в 15 населени места на територията на Община Карлово. Това каза за Радио „Фокус“ заместник-кметът на Общината Данка Люртова. Тя уточни, че предстои сключване на договор с изпълнителите, като ремонтите са стъпка от изпълнението на инвестиционната програма на общината.
„Ще се извърши ремонт на улици, посочени от кметовете на съответните населени места. Ще се постави подходящата настилка. От 50 години тези улици са без тротоари и без никаква настилка, тоест в състояние, в което е почти невъзможно да се движиш с автомобил, да не говорим за пешеходци“, коментира Данка Люртова. Тя анонсира, че предстои и сключване на договор с изпълнители по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, за да се санира и последния от общо 24 блока, които бяха одобрени по програмата. „Целта е да го започнем и напролет да сме приключили, а при евентуално финансиране от Българската банка за развитие да започнем работа и по останалите блокове, за които имаме готовност“, коментира Люртова.
Заместник-кметът на Община Карлово каза още, че са започнали дейности по разширяване на гробищния парк на града. Първият етап от проекта е заграждане и ограждане на 17 декара с плътна ограда, след което ще бъдат направени нови парцели. „Поетапно Община Карлово ще заделя средства от бюджета, за да можем да завършим проекта, според които ще бъдат изградени алеи с настилка и самите гробни места.
Предвижда се също строеж на параклис и нова обредна зала, в която да се правят нужните ритуали“, каза Данка Люртова. Тя добави, че предстои и започване на благоустрояване на площадно пространство в град Баня. „Това е зелена площ, северно от площада в града. Предвидено е да се положи нова настилка от унипаваж по архитектурен детайл, да се поставят нови детски съоръжения и фитнес уреди на открито“, обясни Люртова и уточни, че проектът ще се изпълнява и ще бъде завършен в рамките на около три месеца.