Малчугани от детски градини в Карлово посетиха Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Карлово по време на Седмицата на пожарната безопасност.
17 септември бе ден на отворени врати в местната пожарна служба. Старши инспектор Никола Серкьов разказа на децата от ДГ „Слънце“ и ДГ „Васил Левски“ за професията на огнебореца, а служителят Георги Димитров им показа оборудването на пожарните автомобили.
Секретарят на Община Карлово инж. Стефан Стефанов връчи на началника на службата Тоню Чалъмов поздравителен адрес от името на кмета д-р Емил Кабаиванов.
„Приемете моите и на ръководството на Община Карлово поздравления по повод Професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР – 14 септември! В Седмицата на пожарната безопасност, когато с редица мероприятия насочвате вниманието на обществеността към повишаване културата и информираността в областта на пожарното дело, пожелавам на целия екип на РС ПБЗН Карлово здраве, всеотдайност и бъдещи успехи в тежката ежедневна работа! Неоценими за нас бяха своевременните действия за потушаване на пожарите, възникнали на територията на общината през отминаващия летен сезон“, се казва в приветствието на кмета. В него той е изразил увереност, че с подготовката и дейността си огнеборците ще продължават да издигат престижа на професията – гарант за спокойствието и сигурността на гражданите.