Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и Н.Пр. Ли Хо-шик обсъдиха бъдещите взаимоотношения на Общината и местния бизнес с Република Корея. На срещата присъстваха представители на няколко фирми от региона, които имат контрагенти от Корея, това съобщи пред журналисти кметът д-р Емил Кабаиванов.

"Дадохме си дума, че срещите с Негово превъзходителство ще продължат с по-интензивни контакти, които ще дадат възможност на карловския бизнес да намери нови партньори в Корея", заяви кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов. Корейският посланик посочи, че е впечатлен от факта, че вече има компании от Карлово, които осъществяват бизнес с корейски фирми в сферата на търговията на трактори, лагери и вино.


"Известна винарска изба изнася вино за Корея. България е една от страните, която има най-добро вино в света. Съществуват възможности за подобряване и развитие на бизнес контактите. Ще направя всичко възможно да популяризирам и Празника на розата, за да дойдат корейски туристи и да видят този прекрасен град", заяви Негово Превъзходителство Ли Хо-шик.