Полицията в Карлово е с нов началник Директорът на Областна дирекция на МВР Пловдив старши комисар Атанас Илков представи пред кметовете на населени места от община Карлово новия началник на РУ на МВР - Карлово главен инспектор Сълко Литов. Това стана на среща в сградата на община Карлово в присъствието на областния управител на област Пловдив Здравко Димитров и кмета на община Карлово Емил Кабаиванов.
Досега главен инспектор Литов е заемал длъжност началник сектор „Криминална полиция“ в РУ Карлово. Той поема поста след пенсионирането на досегашния началник Христо Бахлов. Старши комисар Илков запозна кметовете с полицейската обстановка на територията на ОД на МВР и по-конкретно в община Карлово. Той посочи, че основните приоритети в работата на МВР са битова престъпност, миграционен натиск, пътна безопасност и добро административно обслужване.
Кметът на общината Емил Кабаиванов запозна новия началник с готовия проект за видеонаблюдение в цялата община, с който ще се кандидатства за финансиране директно пред Европейската комисия. Проектът предвижда поставяне на 130 камери за видеонаблюдение на територията на община Карлово и, ако проектът бъде реализиран ще се подобри общата работа на общината и МВР в борбата с престъпността. Кметът поиска от директора на ОД на МВР, при възможност, да бъдат разкрити участъци на полицията в с. Розино и градовете Баня и Калофер.