Почиваш 2 дни повече, ако не пушиш на работа От ВМРО предлагат с промени в Кодекса на труда да се дават два дни допълнителен платен годишен отпуск за непушачите на работното място. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ОП Александър Сиди.
Сиди уточни, че законопроектът за изменение и допълнение вече е внесен в Народното събрание и с него се цели да се допълни тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места.
Депутатът допълни, че работниците, които пушат, излизат извън работните помещения и получават нерегламентирана почивка между 10 и 15 минути на всеки час-два. По думите му по този начин се поставят под дискриминационни условия останалите работници, които са непушачи.
"И аз съм пушач, и аз също го правя", призна Александър Сиди.
Поради тази причина патриотите смятат, че служители, които не пушат, а съвестно стоят на работните си места и си изпълняват задълженията, имат право да получават допълнителен отпуск до два дни, обясни депутатът.
Сиди обясни и че пушачи, които не пушат на работното място изобщо, също биха влезли в тази хипотеза и ще имат възможност да получат допълнителни два дни почивка.
Тепърва законопроектът ще се обсъжда от Националния съвет за тристранно сътрудничество.