След повече от 15 години, плувният басейн в СУ „Христо Проданов“ отново заработи. Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, директорът Лука Мачев, представители на учителското и родителското настоятелство откриха плувното съоръжение. То е изцяло реновирано по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Матей.
Д-р Емил Кабаиванов поздрави всички деца за празника, като им пожела да бъдат здрави и да се радват на безгрижна ваканция. Първите деца, които с нетърпение очакваха своя урок по плуване, бяха първокласниците на СУ „Христо Проданов“.
СУ "Христо Проданов" в Карлово е единственото в Общината, което разполага с плувен басейн. Директорът Лука Мачев изрази увереност, че това съоръжение ще даде старт на възхода на учебното заведение.
"Освен добро и качествено обучение училището вече предлага на своите възпитаници да практикуват и плуване – вторият по популярност спорт в света, който се отразява благоприятно върху цялостното развитие на децата", отбеляза Мачев и добави, че към настоящия момент басейна ще се използва само от учениците, но в много близко бъдеще предстои решение как ще се ползва съоръжението и от желаещите спортни клубове в региона.