Със събраните средства ще бъдат подпомогнати няколко кампании за набиране на средства за лечение на жители на община Карлово. Повече информация за тези кампании ще има на място.
На „Базар на надеждата“ ще са изложени плюшени играчки, които вече са били подарявани. Всеки, който подпомогне благородната кауза, ще получи играчка в знак на признателност.
„Плюшените играчки са втора ръка, но са много запазени. Почти във всяка къща има доста такива, които в повечето случаи се озовават в някой кашон на тавана. Плюшките обикновено са подарък от близки хора и са заредени с положителна енергия. Именно затова преценихме, че вместо да събират прах, можем да подберем най-хубавите от тях и да организираме благотворителен базар, чрез който да дадем искра надежда на хора, които имат нужда точно от това“, разказва председателят на ВМРО в Карлово Светлозар Янков.
Дните около Коледа са най-подходящото време за този базар според организаторите, защото освен най-светлият християнски празник, това е и времето, когато сме свикнали да подаряваме и да получаваме подаръци.
„Именно чрез тази инициатива всички заедно можем да подарим искра надежда!“, призовават войводите.
„Базар на надеждата“ ще се открие на 22 декември от 17:00 на площад „20-ти юли“ в близост до къщичката на Дядо Коледа. Базарът ще продължи на 23 декември от 10:00 до 12:00 часа, а на 26, 27, 28 и 29 декември – от 17:00 до 19:00 часа.