От днес около 500 военнослужещи от различни структури на Българската армия помагат с ръчен труд в разчистването на дворовете и къщите на пострадалите от наводненията в Богдан и Каравелово. Трети ден след призива на Областната управа и местната власт в Карлово няма достатъчно лекогабаритни машини, с които да се извършат възстановителните дейности след последствията.
Съгласно заповед на министъра на отбраната и новия план военнослужещи от Сухопътни войски, ВВС, Командването на за логистична поддръжка, Военноморските сили и Съвместното командване на специалните сили влизат от къща в къща, за да разчистват огромни количества струпана земна маса и кал.
По думите на бригаден генерал Деян Дешков няма да има пострадала къща, която да бъде пропусната в двете населени места, но сроковете за възстановяване на имотите ще зависи от техниката, с която ще разполагат военнослужещите.
Засегнатите от наводненията къщи в Каравелово са над 130, а в Богдан около 150.
Днес в Богдан имаше само 2 бобката, които работеха на доброволни начала. Недостатъчно бяха и в Каравелово, а са необходими около 50 леко габаритни машини. От Общината посочиха, че няма строителни фирми в страната, които да се откликнали на техния призив
От утре на помощ в пострадалите две села идват и 600 души от държавни институции в страната.