Местният парламент подкрепи избора за нов управител на карловската болница в лицето на д-р Обрейко Обрейков. Той каза, че е представил програма за развитието на здравното заведение и коментира, че най-големият проблем е недостигът на медицински сестри.

"На първо място болницата е неприветлива за пациентите. Тя е за ремонт. Заложил съм в програмата си за управление да се кандидатства по европейска програма, за да се направи цялостен ремонт. Болницата има страшен недостиг на среден медицински персонал. По някакъв начин трябва да се говори с училища и студенти, които да проявят интерес към професията. Да се осъществи подмладяване на персонала, тъй като сегашният е много изморен", посочи д-р Обрейков.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров заявиха, че ще подкрепят новия управител и очакват да работят в пълен синхрон.

"Чакат ни тежка есен и зима, чакат ни проекти, които да спечелим и да реализираме като основен ремонт и реконструкция на едно от крилата на болницата, в което с отделен вход ще бъде разположено Ковид отделението. Другият проект ще даде възможност за енергийна ефективност на цялата сграда. Много е важно да се доокомплектова лекарския и медицинския персонал", коментира за KarlovoPress д-р Емил Кабаиванов. Той добави, че разчитат в карловската болница да се върнат лекари, които са работили и по-рано.