Общественото обсъждане на финансовата рамка беше направено публично в последния ден от 2020 -та година, припомниха от пресцентъра на Общината. Последваха дискусии в постоянните комисии към Общински съвет-Сопот.


" Балансът между приходите и разходите в бюджета се крепи на събираемостта, затова общинската администрация призовава за изплащане на данъчните задължения в срок. Затруднението на хората заради пандемията има решение", каза зам.-кметът на Общината Николай Новаков. Той напомни, че хората могат да се възползват от разсрочено изплащане на задълженията, но е необходимо да бъдат активни в комуникацията с данъчните служби.

" 2021 година ще бъде икономически тежка, а като добавим към това и политическия шум около предстоящите изборите в годината, може да пропуснем много възможности. Справянето с кризата изисква дисциплина и мисъл", посочи Новаков и допълни, че е доволен от приемането на бюджета в такъв срок, защото ритмичното следване на процедурите дава възможност за извършване на реална работа.