Община Сопот отпусна още един заем на болницата в Сопот По предложение на зам.-кмета на Сопот на заседанието на ОбС, което се проведе на 1-ви този месец е била включена в дневния ред и докладната записка за предоставяне на безлихвен заем в размер на 100 000 лева на МБПЛ "Иван Раев", научи KarlovoPress.com. Със сумата ще бъдат погасени стари и просрочени задължения на лечебното заведение. С 49 070 лева ще се изплати данък сгради за 2017-та, с 30 930 ТБО /такса битови отпадъци/, а сумата от 20 000 лева ще послужи за изплащане на други задължения, се посочва в докладната записка на кмета на общината Деян Дойнов. Заемът ще бъде отпуснат от общината и трябва да бъде погасен до 31.12.2019-та.
Припомняме, че през юни месец миналата година на свое редовно заседание местният парламент вече одобри един лихвен заем за сопотската болница, който бе поискан от общинска администрация, в размер до 300 000 лв. при лихва не по-висока от 8%. Мотивите посочени за тегленето на заема бяха, че парите ще се използват целево за нуждите на сопотската болница. По-късно от заема бяха отпуснати 100 000 лева на местната болница, а символичният чек бе връчен на управителя на здравното заведение д-р Стефан Анастасов от кмета на общината Деян Дойнов. Средствата, които здравното заведение получи трябваше да бъдат използвани за подобряване на материалната база - смяна на прозорци и дограма, укрепване на входното стълбище, ремонт на кабините за физиотерапия, на кабинета за инхалация и много други.
В МБПЛ „Иван Раев“-Сопот се лекуват пациенти не само на общините Карлово и Сопот, но още от Казанлък, Златица, Пирдоп и дори София.