Във връзка с кризата в Украйна бе свикан Съветът по сигурност към Община Карлово с председател д-р Емил Кабаиванов, съобщиха от пресцентъра на Общината. В резултат на обсъдената обстановка и въпреки, че непосредствена заплаха за гражданите на Общината няма, бе взето решение да се предприемат превантивни мерки като до 4-ти март комисия от Община Карлово трябва да направи проверка на всички пунктове на гражданска защита /бомбоубежища/ на територията на Общината и, ако е необходимо да бъдат приведени в готовност за използването им по предназначение.
Освен това на гражданите ще бъде предоставен списък с тяхното местонахождение.

Домоуправителите на кооперации и жилищни блокове трябва да направят проверка за наличие на укрития в съответната жилищна сграда и възможността им да бъдат използвани по предназначение.


Резултатите ще бъдат докладвани в срок до 7-ми март.

Общинските здравни заведения в Карлово трябва да имат готовност за оказване, при необходимост, на медицинска помощ за нуждаещи се бежанци.


Съветът по сигурност информира граждани и фирми, които имат възможност и желание за приемане, при необходимост на бежанци от Украйна и можещи да осигурят: транспорт, изхранване, настаняване, осигуряване на работни места (комплексно или поотделно), могат да заявят своето желание на горещия телефон на Община Карлово – 0335/54-522 от 08:30 до 17:00 ч. всеки работен ден.


Община Карлово започва акция по събиране на хуманитарна помощ за нуждаещите се украински граждани – дрехи, обувки и спално бельо - нови, както и почистващи и перилни препарати, които ще се събират в пункта на БЧК в гр. Карлово на бул. „Освобождение“ №28, от 09:00 до 13:00 ч. без почивен ден.