Ръководителят на Сдружението "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина" Цветина Захарлиева отчете дейността на сдружението и благодари на общината за успешното партньорство през последните 12 години.
"През последните години имаме изключително много инициативи, в които участват младежите. Реализирахме 175 международни проекти, благодарение на нашето сътрудничество с община Карлово и училищата", каза на пресконференция Захарлиева и допълни, че наскоро от Швеция са се завърнали няколко младежи, които са участвали по проект "Научи се да бъдеш между културен". Те коментираха, че участието в проектите дава възможност да усъвършенстват езиковите си умения, да трупат опит, контакти и да се развиват като личности.
Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов посочи, че администрацията винаги ще стои зад младежите и ще помага по всички възможни начини, за да има повече младежки инициативи и участия в проекти.
"По този начин човек израства. Получава информация за света, която само от интернет няма как да я получи", каза общинският градоначалник. Той подчерта, че когато има добро сътрудничество между местната власт и неправителствения сектор - резултатите са налице. По думите му в следващите години общината ще има по-големи възможности да участва и да помага.
"Днес видях в медиите, че НСОРБ внасяме, то не е ново, но го поддържаме - 2 % от корпоративния данък или 10 % от доходите ни да остава в общините. Той ще остава, за да може да направим все повече в областта на младежките инициативи, спорта, културата, поддържането на градовете и селата", заяви Кабаиванов.