Двете момичета, които спасиха ранената сърна до поделението в Карлово се свързаха с редакцията на KarlovoPress.com, за да информират, че след повече от 24 часа животното е било поето за лечение, но от самите тях, а не от ресорните държавни институции.
" Очевидно различните институции са си прехвърляли топката. От горското наистина са звъняли в Стара Загора на Зелени Балкани. След като звънахме в Зелени Балкани потвърдиха получаването на такъв сигнал, но от там казаха, че не са поели ангажимент към сърната, тъй като не е поемат такива случаи. След разговора ми с шефа на горското се установи, че са викали местен ветеринар да прегледа животното. При въпроса ми " Защо сърната не се прати в София?" отговора беше, че няма кой да плати за нея. Като обясних че от тях се иска просто да ми дадат сърната най- накрая получих разрешение. Получих и протокол за предаване и благополучно животното тръгна към София", разказа едно от момичетата, което се погрижи за животното.
"Крайно сме възмутени от бавната реакция на няколко институции за спасяването на една сърна и от липсата на средства, с които да разполага една държавна структура за транспортирането на ранената сърна", пише още една от спасилите сърната.