Над 500 коледни картички ще зарадват възрастни хора в Карловско Общо 534 картички ще достигнат до също толкова възрастни хора в навечерието на Коледа. Това е общият брой картички, получени в офисите на двете организации, които стоят зад кампанията – Читалище „Христо Ботев – 1928 г.“ с. Столетово и Сдружение „Млади, активни, креативни“ с. Куртово.
Те ще бъдат разпространени в селата Столетово, Куртово, Горни Домлян, както и съседните им населени места.
В кампанията “Дари картичка с послание за Коледа” се включиха общо 227 участници, сред които и групови такива - от детски градини, училища и клубове по интереси. Деца от 1 до над 12 години взеха присърце каузата да зарадват възрастни хора в Карловско - с малък, но сърцат жест, изработвайки картичка с послание за Коледа към напълно непознат.
За успешната реализация на тази кампания принос има и издателство „Фют“, които осигуриха безвъзмездно 200 детски коледни книжки, както и разнообразни издания на списание „Бърборино“.
Дни преди Коледа над 200 писма ще бъдат получени от всички деца, включили се в инициативата. Те ще бъдат зарадвани с персонализирано писмо, пристигащо от далечната Лапландия, с подател добрият белобрад старец. Децата до 10 г., както и групите към детски градини и класове, ще получат писмата си в комплект с осигурените книжки и списания.
Организаторите изразяват благодарността си към всички участници и спомоществователи.