Жители на Карлово и съседни общини излязоха на протест срещу закриването на Акушеро-гинекологичното отделение в карловската болница. Недоволството е провокирано от решението на пловдивската Здравна каса да спре финансирането по 12-те клиничните пътеки, по които работи АГ-отделението. Над 200 души подкрепиха протеста срещу закриване но родилното отделение.
Лекарите, местната власт и гражданите поискаха нова държавна политика в общинското здравеопазване и около 25 милиона лева, с които да се подпомогне тяхната дейност, за да продължат да съществуват. В същото време карловският кмет Емил Кабаиванов обяви, че Административният съд в Пловдив е спрял заповедта на Районната здравна каса, но съдбата на отделението остава неясна.
В момента карловската болница обслужва над 110 хиляди пациенти от 7 общини, а другото най-близко АГ отделение се намира на 60 километра от града. В родния град на Васил Левски годишно се раждат около 500 деца. Голяма част от тях са на социално слаби семейства. Има и много спешни случаи с пациентки, които се нуждаят от животоспасяващи интервенции. Според Здравната каса в Пловдив родилното отделение не отговаря на нормативната база за брой специалисти в него.